top of page

Akoestisch vriezen

Nieuwe vriestechnologie

Akoestisch vriezen

Acoustic Extra Freezing (AEF) is de eerste technologie die zich richt op het invriezen van voedingsmiddelen in plaats van op het produceren van kou. Deze innovatieve vriestechniek is gebaseerd op het produceren van akoestische golven die de groei van ijskristallen voorkomen. Diepvriesvoeding smaakt als vers. Iets wat tot voorheen als onmogelijk werd beschouwd.

CONTACT

Akoestisch vriezen

Verbetering van kwaliteit

De AEF-apparatuur genereert akoestische golven waardoor de vorming van ijskristallen wordt voorkomen. Dit is een van de meest significante verschillen met het conventionele vriesproces, en zorgt ervoor dat de structuur, smaak, textuur, kleur en voedingswaarden van het product behouden blijven.

Foto wat is AEF.png

Langere houdbaarheid

AEF ingevroren producten hebben een tot wel twee keer zo lange houdbaarheid in vergelijking met producten die zijn ingevroren op de conventionele wijze. Dit betekent dat seizoensproducten voor een langere periode in het jaar vers beschikbaar zijn.

Foto wat is AEF.png

Minimaliseren van afval

Doordat producten langer houdbaar zijn en doordat de kwaliteit van de ingevroren producten behouden blijft, zult u meer grip hebben op uw “waste aandeel”. Niet alleen betekent dit een enorm kostenvoordeel, maar u draagt ook bij aan het creëren van een duurzamere wereld.

Foto wat is AEF.png
iStock-530997772.jpg

AEF wat is het?

Acoustic Extra Freezing (AEF) is een revolutionaire techniek voor de voedingsindustrie die het conventionele vriesproces kan verbeteren. In het akoestisch vriesproces blijft de structuur van de voedingscellen behouden, wat er voor zorgt dat de smaak, textuur, kleur en voedingstoffen van de producten niet verloren gaan.

De kwaliteit van de AEF-producten is door meerdere onderzoeken, uitgevoerd door wetenschappelijke instituten, gegarandeerd.

CONTACT

Verschillen in invriezen

Het akoestisch vriesproces verloopt parallel, terwijl het conventionele schok-vriesproces sequentieel verloopt. Doordat het proces parallel verloopt, vormt er een ijskristal ter grootte van de hele cel, wat er voor zorgt dat de structuur van de cel heel blijft. Dit is de oorzaak van de vele voordelen die de AEF-technologie biedt.

CONTACT
Verschil.png

Akoestisch bevriezing

iStock-1090484420.jpg
iStock-1170635925.jpg
iStock-610263212.jpg

Vis en zeevruchten

AEF bereikt hele goede resultaten bij vis en zeevruchten. De smaken worden goed behouden, u zult het als een verse vis smaak gaan ervaren. Daarnaast zal er minimaal vochtverlies optreden. Bij AEF invriezen zal de vis niet gaan glazuren.

Kaviaar en viskuit

Bij het conventionele vriesproces gaat een groot deel van de cellen van de viseieren verloren. Door het zachtaardige akoestische vriesproces blijven de korrels van de viseieren echter intact nadat ze zijn ontdooit. De viskuit smaakt als vers bij gebruik van het akoestisch vriesproces.

Vlees producten

Voor vleeswaren wordt de smaak behouden en smaakt het zelfs als vers! Er vindt geen gewichtsverlies plaats. Daarnaast kan seizoens pluimvee beter worden bewaard, en kan overtollig vlees worden ingevroren in tijden van fluctuerende prijs en/of vraag.

Afbeelding2.png
iStock-1289912537.jpg

Bessen en seizoensvruchten

Door de AEF-technologie zijn seizoensbessen heel het jaar door beschikbaar. Daarnaast zal de levering van bessen in het hoogseizoen kunnen plaatsvinden tegenover minimale kosten. Tot slot zal het gebruik van bessen voor gebaksversiering het hele jaar door mogelijk zijn.

Groenten en fruit

Door de AEF-technology zijn seizoensfruit en -groenten heel het jaar door beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om de groentes te koken zonder ze eerst te ontdooien (zucchini, aardappel). Goede resultaten zijn er bij het invriezen van paddestoelen. Dat geldt ook voor gesneden micro-groenten.

CONTACT

Akoestisch vriezen

Andre Lesmeister.png

André Lesmeister

Ruim 25 jaar geleden begon André met het exporteren van Europese levensmiddelen naar het Midden Oosten. Hoge kwaliteitsartikelen voor restaurants en 5-sterren hotels in landen als Saudi Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai). Vandaag de dag exporteert zijn bedrijf nog steeds dezelfde kwaliteit naar meer dan 25 landen. Inmiddels is Squiby Foods BV een soepel draaiend familie bedrijf waar zijn 4 zoons, allen een rol in spelen.  In het gehele business model van Squiby Foods BV staat kwaliteit en service centraal. AEF sluit precies aan bij deze gedachte. Het verhogen van de kwaliteit in het diepvries kanaal.

Afbeelding3.png

Frank Lettink

Frank Lettink is al meer dan 25 jaar actief in de voedingsmiddelenindustrie.

Als levensmiddelentechnoloog is hij bekend met alle processen, welke worden toegepast om op industriële schaal voedingsmiddelen te produceren. De laatste 20 jaar heeft hij voornamelijk de koel- en vries processen voor zijn klanten verder geoptimaliseerd. Mede door het inzetten van AEF in nieuwe- en bestaande vriessystemen kunnen deze processen nog verder worden geoptimaliseerd.

Frank en zijn team zullen de technische- en technologische ondersteuning geven bij het implementeren van AEF in uw vriesproces.

Mark Bogte.png

Mark Bogte

Mark heeft een zeer brede ervaring in verschillende aspecten van het runnen van een bedrijf. Hij is een internationaal georiënteerde, creatief, gedreven en een doorgewinterde food-expert. Hij heeft 20 jaar ervaring in de inkoop en verkoop van voedingsspecialiteiten voor foodservice, retail en delicatessenwinkels en detailhandels. Hij heeft een sterke achtergrond in marketing, verkoop en innovatie en werkt graag met hoogwaardige producten zoals kaviaar, truffels en zalm.

Foto wat is AEF.png
CONTACT

Visie op invriezen met AEF

Het is een hele mooie uitdaging en wij zijn trots dat we onderdeel zijn van deze nieuwe technologie. We verwachten dat 5-7% van de markt uiteindelijk kiest voor deze methode van invriezen.

AEF is het eerste bedrijf ter wereld dat zich richt op het invriezen van voedsel, in plaats van alleen kou te produceren. Er is een groot verschil hoe wij het gaan benaderen, denk aan het kookproces. Afhankelijk van het product kiest u de juiste techniek. Voor het invriezen is er tot nu toe echter maar één methode geweest: "de deur van een vriezer sluiten". Akoestisch invriezen maakt gebruik van verschillende algoritmen voor verschillende soorten voedsel mogelijk.

Buiten eerder genoemde voordelen biedt de AEF technologie ondernemers kansen om innovatief te zijn, nieuwe producten te ontwikkelen en nieuwe markten te ontdekken. Als je geen concessies wilt doen aan de kwaliteit van je product na het invriezen, dan is AEF absoluut de oplossing!

Akoestisch bevriezing

Apparatuur.png

Efficiënt invriezen

Het unieke horizontale luchtstroomontwerp van Advanced Freezers handhaaft dezelfde luchttemperatuur en luchtsnelheid op alle niveaus, waardoor de verblijftij voor de in te vriezen voedselproducten wordt geminimaliseerd en het gewichtsverlies wordt verminderd om een ​​hogere opbrengst te genereren.

CONTACT
bottom of page