top of page
iStock-1090484420.jpg
Logo ACF 2022 vierkant.png

Acoustic freezing

Nieuwe vriestechologie

Verbeter uw invriesproces

Acoustic Freezing (AcF) is de eerste technologie die zich richt op het invriezen van voedselproducten in plaats van het produceren van koude. Deze innovatieve vriestechniek is gebaseerd op het produceren van akoestische golven die de groei van ijskristallen voorkomen. Bevroren voedsel smaakt als vers. Iets wat voorheen onmogelijk werd geacht.

iStock-530997772.jpg

Wat is AcF?

image.png

Akoestisch invriezen (AcF) is een revolutionaire technologie voor de levensmiddelenindustrie die het conventionele invriesproces kan verbeteren. In het akoestische vriesproces blijft de structuur van de voedingscellen behouden, waardoor de smaak, textuur, kleur en voedingsstoffen van de producten niet verloren gaan. De kwaliteit van de AcF-producten is gegarandeerd door verschillende studies van wetenschappelijke instituten.

Wat is het verschil?

Het akoestische vriesproces verloopt parallel, terwijl het conventionele schokvriesproces sequentieel verloopt. Omdat het proces parallel verloopt, vormt zich een ijskristal ter grootte van de hele cel, waardoor de structuur van de cel intact blijft. Dit is de reden voor de vele voordelen die de AcF-technologie biedt.

Verschil.png

Wat kan AcF u bieden?

iStock-1090484420.jpg

Langere houdbaarheid

Diepvriesproducten van AcF zijn tot twee keer zo lang houdbaar als producten die op de conventionele manier worden ingevroren. Dit betekent dat seizoensproducten gedurende een langere periode van het jaar vers verkrijgbaar zijn.

iStock-610263212.jpg

Kwaliteits verbetering

De AcF-apparatuur genereert akoestische golven die de vorming van ijskristallen voorkomen. Dit is een van de belangrijkste verschillen met het conventionele invriesproces, en zorgt ervoor dat de structuur, smaak, textuur, kleur en voedingswaarden van het product behouden blijven.

iStock-1170635925.jpg

Minimaliseren

van afval

Doordat producten langer houdbaar zijn en de kwaliteit van de diepvriesproducten behouden blijft, heeft u meer controle over uw "afval-aandeel". Dit betekent niet alleen een enorm kostenvoordeel, maar u draagt ook bij aan een duurzamere wereld.

Voordelen van AcF

iStock-1090484420.jpg
iStock-610263212.jpg

Vis & Zeevruchten

Vleesproducten

AcF bereikt zeer goede resultaten bij vis en zeevruchten. De smaken blijven goed behouden, u ervaart het als een verse vissmaak. Bovendien treedt er minimaal vochtverlies op. Bij AcF invriezen zal de vis niet glazig worden.

Bij vleesproducten blijft de smaak behouden en smaakt zelfs naar vers! Er is geen gewichtsverlies. Bovendien kan seizoensgebonden gevogelte beter worden bewaard, en kan overtollig vlees worden ingevroren in tijden van fluctuerende prijs en/of vraag.

iStock-1170635925.jpg

Kaviaar

Bij het conventionele invriesproces gaat een groot deel van de cellen van de viseieren verloren. Door het zachte akoestische vriesproces blijven de korrels van de viseieren na het ontdooien echter intact. De viskuit smaakt bij het akoestische vriesproces als vers.

Groente & Fruit

Bessen

Dankzij de AcF-technologie zijn de seizoensbessen het hele jaar door beschikbaar. Bovendien zal de levering van bessen in het hoogseizoen mogelijk zijn tegen minimale kosten. Ten slotte zal het gebruik van bessen voor taartdecoratie het hele jaar door mogelijk zijn.

Dankzij de AcF-technologie zijn seizoensgebonden groenten en fruit het hele jaar door beschikbaar. Bovendien is het mogelijk de groenten te koken zonder ze eerst te ontdooien (courgette, aardappel). Goede resultaten kunnen worden verkregen bij het invriezen van champignons. Dit geldt ook voor gesneden microgroenten.

Contacteer ons

Acoustic Freezing BV

Nederland

Gelderland

Varsseveld, Euroweg 7

 

7051 EB

+31 615 092 038

sales@advancedfreezers.nl

 

BTW nummer: NL 864534504B01

Kamer van Koophandel: 88198634

Acoustic freezing logo horizontaal.jpg
Acoustic freezing logo horizontaal.jpg

Dank u voor uw inzending,

je hoort zo snel mogelijk van ons!

Facility Advanced Freezers
bottom of page