top of page
iStock-1090484420.jpg
Acoustic freezing logo

Acoustic freezing

Nieuwe vriestechologie

Verbeter uw invriesproces

Acoustic Freezing (AEF) is de eerste technologie die zich richt op het invriezen van voedselproducten in plaats van het produceren van koude. Deze innovatieve vriestechniek is gebaseerd op het produceren van akoestische golven die de groei van ijskristallen voorkomen. Bevroren voedsel smaakt als vers. Iets wat voorheen onmogelijk werd geacht.

Chicken and pork frozen with acoustic freezing for optimal freshness, flavor, structure and nutritional preservation.

Wat is            ?

AEF technology

Akoestisch invriezen (AEF) is een revolutionaire technologie voor de levensmiddelenindustrie die het conventionele invriesproces kan verbeteren. In het akoestische vriesproces blijft de structuur van de voedingscellen behouden, waardoor de smaak, textuur, kleur en voedingsstoffen van de producten niet verloren gaan. De kwaliteit van de AEF-producten is gegarandeerd door verschillende studies van wetenschappelijke instituten.

Wat is het verschil?

Het akoestische vriesproces verloopt parallel, terwijl het conventionele schokvriesproces sequentieel verloopt. Omdat het proces parallel verloopt, vormt zich een ijskristal ter grootte van de hele cel, waardoor de structuur van de cel intact blijft. Dit is de reden voor de vele voordelen die de AcF-technologie biedt.

The difference between traditional mechanical freezing and acoustic freezing.

Wat kan AEF u bieden?

seafood frozen with acoustic freezing technology for optimal freshness, flavor, structure and nutritional preservation.

Langere houdbaarheid

Diepvriesproducten ingevroren met AEF-technologie is tot twee keer zo lang houdbaar als producten die op de conventionele manier worden ingevroren. Dit betekent dat seizoensproducten gedurende een langere periode van het jaar vers verkrijgbaar zijn.

Meat frozen with acoustic freezing technology for optimal freshness, flavor, structure and nutritional preservation.
Caviar frozen with acoustic freezing technology for optimal freshness, flavor, structure and nutritional preservation.

Kwaliteit verbetering

Minimaliseren van afval

De AcF-apparatuur genereert akoestische golven die de vorming van ijskristallen voorkomen. Dit is een van de belangrijkste verschillen met het conventionele invriesproces, en zorgt ervoor dat de structuur, smaak, textuur, kleur en voedingswaarden van het product behouden blijven.

Doordat producten langer houdbaar zijn en de kwaliteit van de diepvriesproducten behouden blijft, heeft u meer controle over uw "afval-aandeel". Dit betekent niet alleen een enorm kostenvoordeel, maar u draagt ook bij aan een duurzamere wereld.

Behoud de kwaliteit van je product

Fish frozen with acoustic freezing technology for optimal freshness, flavor, structure and nutritional preservation.
Meat products frozen with acoustic freezing technology for optimal freshness, flavor, structure and nutritional preservation.
Caviar frozen with acoustic freezing technology for optimal freshness, flavor, structure and nutritional preservation.

Vis & Zeevruchten

Vleesproducten

Kaviaar

AEF bereikt zeer goede resultaten bij vis en zeevruchten. De smaken blijven goed behouden, u ervaart het als een verse vissmaak. Bovendien treedt er minimaal vochtverlies op. Bij AEF invriezen zal de vis niet glazig worden.

Bij vleesproducten blijft de smaak behouden en smaakt zelfs naar vers! Er is geen gewichtsverlies. Bovendien kan seizoensgebonden gevogelte beter worden bewaard, en kan overtollig vlees worden ingevroren in tijden van fluctuerende prijs en/of vraag.

Bij het conventionele invriesproces gaat een groot deel van de cellen van de viseieren verloren. Door het zachte akoestische vriesproces blijven de korrels van de viseieren na het ontdooien echter intact. De viskuit smaakt bij het akoestische vriesproces als vers.

Berries frozen with acoustic freezing technology for optimal freshness, flavor, structure and nutritional preservation.
Vegetables frozen with acoustic freezing technology for optimal freshness, flavor, structure and nutritional preservation.

Bessen

Dankzij de AEF-technologie zijn de seizoensbessen het hele jaar door beschikbaar. Bovendien zal de levering van bessen in het hoogseizoen mogelijk zijn tegen minimale kosten. Ten slotte zal het gebruik van bessen voor taartdecoratie het hele jaar door mogelijk zijn.

Groente & Fruit

Dankzij de AEF-technologie zijn seizoensgebonden groenten en fruit het hele jaar door beschikbaar. Bovendien is het mogelijk de groenten te koken zonder ze eerst te ontdooien (courgette, aardappel). Goede resultaten kunnen worden verkregen bij het invriezen van champignons. Dit geldt ook voor gesneden microgroenten.

Contacteer ons

Logo AcF 2022 breed.png

Nederland

​

Gelderland

​

Varsseveld, Euroweg 7

 

7051 EB

+31 615 092 038

​

sales@advancedfreezers.nl

 

BTW nummer: NL 864534504B01

​

Kamer van Koophandel: 88198634

Bedankt voor uw inzending,

u hoort zo snel mogelijk van ons!

bottom of page